SBR Coachit tarjoavat sinulle monipuolista valmennustietoutta olitpa sitten kuntoilun aloittava tai tavoitteellinen triathlonisti : he valmentavat sinua SBR-treeniryhmissä ja -päivillä, valmennusryhmässä ja virtuaalisesti.

"We are not here for a long time - we are here for a good time!"
- Darby Thomas

 

SBR Run & Triathlon Coach - Pasi Silvola - Juoksu, triathlonvalmennus

  • Liikunnanohjaaja
  • Suomen Urheiluopistojen sertifioima Personal Trainer
  • Triathlonliiton 2 tason valmentaja

Kerro taustasi (kilpa)urheilijana
Nuorempana junnuna tuli harrastettua ja kokeiltua vähän kaikenlaista liikuntaa, kuten koripalloa,
jalkapalloa, jääkiekkoa, judoa, suunnistusta, jousiammuntaa ja kaikkea muutakin. Iso kiitos
kuuluukin vanhemmilleni, jotka antoivat siihen mahdollisuuden. Vielä vanhemmallakin iällä
kokeilut jatkuivat: kickbox, nyrkkeily, jujutsu, salibändy, crossfit... Näistä suurimman liekin
aikuisiällä sytytti triathlon, joka on edelleen se ykkösharrastus jääkiekon ohella.

Rakkain urheiluun liittyvä muistosi
Urheilun parista junnu ajoilta on paljonkin hyviä muistoja, mutta ensimmäisenä tulee mieleen
vuoden 2016 Kööpenhaminan ironman kisoista. Kisassa oli ongelmia pyörä-osuudella kun oli kovia
vatsakipuja, näistä kuitenkin ylipäästyäni selviydyin juoksuosuudelle jossa seinä tuli muutaman
kerran vastaan. Maaliin tullessa en tiennyt kokonais aikaani kun olin unohtanut laittaa sen kellon
asetuksiin. Aikani oli yli tunnin parempi tavoitettani enkä voinut uskoa silmiäni. Maali alueella näin
vaimoni kyyneleet silmissä, se on ehkä rakkain muistoni tähän mennessä.

Sillä hetkellä uskoni urheilijana oli koetuksella kun... 
Olin elämäni ensimmäisellä Tukholman maratonilla 2012. Keli muuttui todella huonoksi ja
lämmintä oli +4 astetta, vettä satoi poikittain ja hirveä tuuli. Sadetakki päällä lähdin juoksemaan ja
rantaa pitkin juostaessa tuntui, etten pääse edes eteenpäin. Tässä kohtaa punnittiin toden teolla
uskoa maaliin pääsystä.

Valmentajana minulle tärkeimpiä asioita on valmennettavan hyvinvointi ja jaksaminen. Monelle jonkun tietyn lajin harjoittelu on kuitenkin vain harrastus muun elämän ohella. Jos muu elämä ja harjoittelu ei ole balanssissa, niin yleensä tulee turhaa stressiä, motivaatio kärsii eikä tule tuloksiakaan harjoittelun saralla. Kannustan asettamaan itselleen tavoitteita, ja pyrkimään rohkeasti niitä kohti, koska se pitää myös hyvin motivaatiota yllä. 

Pasi tarjoaa SBR:n ohjauksien lisäksi paljon erilaisia liikunnallisia palveluita https://www.sportmentor.fi 

 

 

SBR TRIATHLON - Kimmo Holmström, triathlonisti

Kerro taustasi urheilijana
Oli synkkä ja myrskyinen yö… No ei ollu
Nuorempana harrastin mm. Kilpasoutua josta on jossain laatikossa kaksi SM kultaa pari-airo kaksikosta. Yläasteen jälkeen urheilu jäi, ja Rock `n roll musiikki, rumpujen soitto ja perinteiset paheet vei miehen useaksi vuodeksi. 2012 kaveri tutustutti minut triathloniin ja se oli menoa se. Pienin askelin liki sata kiloisesta, kaksi askia tupakkaa polttavasta nuoresta aikuisesta on kehittynyt Ikäsarja maajoukkueeseen kuuluva triathlonisti. Kehitys kehittyy ja maltti on valttia. 

Rakkain urheiluun liittyvä muistosi
Tykkäsin junnuna paljonkin kalastamisesta. Ja kun voitimme ensimmäisen SM kullan soudussa, niin isäni oli Valkeakoskella katsomassa ja oli tosiaan yllättynyt, kun voitimme. Heti palkintojen jaon jälkeen hän sanoi, että kun pääsemme kotiin menemme ostamaan minulle sen kauan haaveilemani uuden Abu Garcia virvelin. Hienoja ja viattomia aikoja. Kyseinen virveli on minulla vieläkin ja on oikeinkin soiva peli. 

Sillä hetkellä uskoni urheilijana oli koetuksella kun... 
Joroisten puolimatkalla tuli rengasrikko kaksi kilometriä ennen vaihtoa. Olin ajamassa uutta puolimatkan pyörä ennätystäni, ja takarenkaasta pihisee ilmat pihalle. Voi &%€?! Nilkutin kahtakymppiä ja toivoin että rengas pysyy vanteella, ettei tarvitsisi juosta yhtään ylimääräistä kilometriä. Ja ei tuollainen hiilikuitu kiekko oikein tykkää hyvää, jos sillä ajaa asfaltilla ilman rengasta. Pääsin kuin pääsinkin vaihtoon ajamalla. Olin niin pahalla päällä sattuneesta, että lähdin suutuspäissäni juoksemaan napsun tai kaksi kovempaa jota olin suunnitellut. Hyvä kun lähdin, koska vauhti pysyi loppuun saakka ja tein sinä päivänä silloisen triathlon puolimaraton ennätykseni (1:43:26). Ja rengasrikosta huolimatta pyöräajasta tuli myös silloisen (2:18:31) uusi ennätys. Joten tapahtui kisan aikana mitä vain, sopeudu siihen.

  

 

VIERAILEVAT COACHIT
 

SBR Triathlon Coach - Tatu Kasurinen - Spinning, training camps

Kerro taustasi (kilpa)urheilijana
Olen kilpaillut triathlonissa 9-vuotiaasta lähtien ja parhaimpina saavutuksina on yleisen sarjan SM-hopeaa täydeltä matkalta 2012 ja sprintistä 2014. Triathlonin ohella olen aktiivisesti kiertänyt maantiepyöräilykisoja.

Rakkain urheiluun liittyvä muistosi
Lajin harrastaminen on antanut elämääni paljon positiivisia kokemuksia ja jokaisesta hyvin onnistuneesta harjoituksesta ja kilpailumatkasta tulee niin hyviä fiiliksiä, joita muulla tavalla ei voi kokea. Rakkain muistoni on kun saimme vaimoni Marian kanssa Kalmarin Ironmanista Hawain paikat ja pääsimme Hawain MM-kisoihin viettämään häämatkaamme ja kisaamaan maailman parhaiden triathlonistien kanssa.

Sillä hetkellä uskoni urheilijana oli koetuksella kun...
Vuoden 2013 Ironman Lanzarote kisassa pyörässäni ilmeni teknisiä ongelmia 50km ajon jälkeen ja huoltotoimenpiteiden jälkeen lähdin ajamaan menetettyä aikaa kiinni – liian kovaa. 150km kohdalla loivassa nousussa etureidet, takareidet ja ojentajat kramppasivat. Pelkäsin tulevaa maratonosuutta. Pääsin maaliin, mutta maalilinjan ylitettyäni jouduin tiputukseen. En ole eläissäni ollut niin väsynyt ja nukahdin kilpailun jälkeiselle illalliselle.

Kiireisen työelämän, perheen ja harjoittelun yhteen nivominen on haastavaa ja se pitää toteuttaa niin, että urheilun vuoksi kynttilää ei polteta molemmista päistä. Fiksusti suunniteltu harjoitusohjelma, joka tukee muuta elämää, antaa parhaimman lopputuloksen. Nautinnollisen, mutta kovan harjoittelun kautta syntyy paras lopputulos.

   

 

 

SBR Bike Coach - Mika Simola - Spinning, training camps

Kerro taustasi (kilpa)urheilijana
Muutama ketju on kulunut ja parit jarrupalatkin ehtinyt omien ajojen aikana kulua ja käynnissä haastavan tuntuinen siirtymä urheilijasta valmentajaksi ja urheiluelämästä työelämään. Tällä hetkellä viimeisiä urheilullisia tavoitteita täyttämässä, mutta samalla jo valmennusta ja urheilujohtamista Turun Urheiluliitossa, Suomen Pyöräilyssä ja SBR:ssa!

Sillä hetkellä uskoni urheilijana oli koetuksella kun...
Omista urheiluista ei ole jäänyt mitään hampaankoloon, vaan ainoastaan mahtavia kokemuksia; hienoja onnistumisia ja opettavaisia epäonnistumisia. Aktiiviura loppui MM-kilpailuihin keväällä 2017 Hong Kongissa ja nyt lisäajan viimeiset minuutit ja ehkä vielä se yksi viimeinen projekti...

Valmentajan pitää nähdä metsä puiden takana, koska urheilija ei omassa putkessaan sitä näe. Urheilijan pitää luottaa valmentajan näkemykseen. Yhdessä tulee tarkastella tehtiinkö virheitä vai ei, mutta silti seistä omien päätösten takana.

Moikkaillaan kun tavataan!

   

 

SBR Run Coach - Pasi Mattila - Juoksu, training camps

Kerro taustasi (kilpa)urheilijana
Uskon, että useimmilla ihmisillä ei ole käsitystä, miltä tuntuu olla todella hyvässä kunnossa. Syyskuussa 1995 juoksin Ruissalojuoksuissa Riikin, eli 10 km, yli minuutin kovempaa kuin kukaan aikaisemmin tai myöhemmin. Juoksun aikana pikku ”töppärissä” tuli tunne lentoon lähdöstä. Seuraavalla viikolla tein Suomen ennätyksen puolimaratonilla. Myöhemmin Ruissalossa lenkkeillessäni olen ihmetellyt, miten niin kapeilla ja mutkaisilla poluilla on voinut juosta alle 3 min/km vauhtia. Silloin muistan, miltä tuntuu olla hyvässä kunnossa. Ajattelen, että on parempi huolehtia itse terveydestään, kuin antaa muiden hoitaa sairauttaan.

Rakkain urheiluun liittyvä muistosi
Olin maajoukkuejuoksija vuosina 1989–2000. Kotona on pärekopallinen SM-mitaleita aina 1500 metriltä maratonille. Rakkain urheilumuistoni on kuitenkin lapsuudesta, jolloin voitin pronssia piirinmestaruuskilpailujen P12-sarjassa 1000 metrillä. Ensimmäinen arvokisamenestys tuntui niin hyvältä, etteivät jalat koskettaneet maata pariin viikkoon.

Sillä hetkellä uskoni urheilijana oli koetuksella kun...
Välillä usko urheilijana on ollut koetuksella. Eniten silloin, kun kilpailutulokset eivät ole vastanneet hyvien harjoitusten synnyttämiä odotuksia. Useimmiten syy on löytynyt elämän liian suuresta kokonaisrasituksesta: harjoittelu karkaa helposti maksimaaliseksi, vaikka tavoitellaan optimaalista.”

 

 

 

SBR Body&Mind Coach - Hanna Manninen -Training camps

Joogaopettajakoulutuksessa eräs opettaja kysyi minulta seurattuaan sivusta harjoitustani: "Nautitko treenistä?" Tajusin, että en ollut nauttinut, koska suoritin äärimmilleen ponnistellen jokaista liikettä. Tämä kysymys on herättänyt minut opettelemaan uutta asennetta. Haluan harjoitella omaa kehoani ja sen rajoja kunnioittaen, lempeästi, nautiskellen. Tajusin, että onnea ei ole pystyä tekemään kaikkea täydellisesti, vaan onni on olla tyytyväinen epätäydellisyyteen. Nautin matkasta kohti päämäärääni. Onnea on olla tyytyväinen jokaisesta pikkuaskeleesta.

Kerro taustasi (kilpa)urheilijana
Liikuntataustani on monipuolinen ja siihen kuuluu muun muassa ratsastusta, kilpatanssia, kilpa-aerobicia ja taekwondoa. Olen siis harrastanut useita lajeja harrastelijamaisesti. Tärkeimpänä liikuntaharrastuksenani pidän kuitenkin joogaa ja pilatesta, jotka ovat jo yli kymmenen vuoden ajan tuoneet minulle lisää ymmärrystä sekä kehostani että mielestäni.

Rakkain urheiluun liittyvä muistosi
Rakkaimmat urheiluun liittyvät muistoni eivät liity niinkään omiin urheiluharrastuksiini vaan ohjaamiseen ja valmentamiseen. Kun aloitin body&mind harjoittelun 2000-luvun alussa, ihannoin joogakoulujen opettajia ja mietin, että olisipa minulla rohkeutta ja voimia siirtyä jooga- ja pilatesohjauksen pariin päätoimisesti. Pelkäsin, ettei joogalla voi elää. Nyt olen saavuttanut unelmani, kun olen perustanut oman studion Oasis Pilates & Yogan. Itseni lisäksi pystyn tarjoamaan töitä myös monelle muulle. Voimme saavuttaa unelmamme, kun ajatuksemme ja tekomme ovat samassa linjassa syvimpien toiveidemme kanssa.

Sillä hetkellä uskoni urheilijana oli koetuksella kun...
Usean vuoden jatkunut takareiden hermosärky laittoi minut urheilijana koetukselle, sillä pelkäsin sen vuoksi menettäväni liikunnan ilon, ja samalla ammattini. Kipuun eivät auttaneet mitkään konstit, kunnes löysin avun Pilates-koulutuksessa. Vaiva liittyi melko suoraan lihasten väärään aktivoitumisjärjestykseen ja se pysyy nyt hallinnassa tietyin pilates- ja joogaliikkein.

Oasis Pilates & Yoga tarjontaan voit tutustua tästä https://oasisturku.fi

  

 


SBR Pro Coach - Darby Thomas - Training camps

Becoming a parent put the best kind of wind in my sails that pushes me forward when it really
counts. We are not here for a long time, we are here for a good time!

Kerro taustasi (kilpa)urheilijana
I come from a cycling background where I made it to the lower levels of pro racing in Europe. I had some success but ultimately decided the lifestyle was not what I wanted in life. I loved being competitive and training so when I began school in Finland I found triathlon to be a great hobby.

Rakkain urheiluun liittyvä muistosi
As a cyclist, I had won many small races but my most memorable moment came when I was 18 and won the US collegiate cycling championships. That was the first time I realized I had potential to win big.

Sillä hetkellä uskoni urheilijana oli koetuksella kun...
Once I tried to race European long distance championships without really training before. I was so crushed by the end of the 4km swim I didn't even start the bike. At that moment my faith as an athlete was contested. After that I was sure I didn't ever want to race again. In the end it actually turned the other way and gave fuel to my fire to train properly and really push my limits.

Darby also provides comprehensive coaching services and organizes foreign training camps // Darby tarjoaa kattavasti myös valmennuspalveluita sekä järjestää ulkomaan treenileirejä https://darbythomascoaching.com

 

 

 


SBR Triathlon Coach - Mika Luoto - Triathlon

Kerro taustasi (kilpa)urheilijana
Triathlon opettaa: Triathlonharjoittelu ja –kilpailut ovat opettaneet minulle, että vaikka jokin asia tuntuu haastavalta tai vaikealta, ei se tarkoita etteikö siitä selviä. Pitää vain lähteä suorittamaan asiaa askel kerrallaan ja positiivisella asenteella. Ihminen pystyy yllättävän huimiin suorituksiin, jos vain antaa itselleen mahdollisuuden onnistua. Kisapäivä on juhlapäivä, jolloin voidaan nautiskella. Työ on jo tehty.

Olen ollut mukana triathlontoiminnassa kovalla sykkeellä lähes 25 vuotta. Kilpailin 2000-luvun alussa lähellä maailman huippua, mistä osoituksena on kaksi sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon Havaijin Ironman-kilpailussa.

Rakkain urheiluun liittyvä muistosi
Yksi monista rakkaimmista urheilumuistoistani liittyy vuoden 2005 Nokian SM-kisoihin. Kisa itsessään ei ollut kovin jännittävä, sillä kilpailin lähinnä aikaa vastaan. Ja onnistuinkin tekemään täysmatkan ennätykseni ja kellotin maalissa ajan 8 tuntia 18 minuuttia. Maaliin pääsy oli kuitenkin tavallista tunteikkaampi, sillä ensimmäistä kertaa minua odotti maalialueella tyttäremme Rebekka, joka oli alle kahden vuoden iästään huolimatta jaksanut seurata kisan loppuun asti.

Sillä hetkellä uskoni urheilijana oli koetuksella kun...
Usko omaan tekemiseen on välillä koetuksella, väistämättäkin. Vuoden 1999 Havaijin kisassa – joka oli keliltään poikkeuksellisen tuulinen ja haastava – jouduin kesken pyöräosuuden vaihtamaan pienelle eturattaalle ja vielä alamäessä. Jonkin aikaa taistelin synkkiä ajatuksia vastaan ja yritin saada jalkoja pyörimään. Vauhti ei siitä juuri parantunut, mutta pysyi sentään samana. Muutaman mailin kuluttua saavutin yllätyksekseni toisen edellä ajaneen pro-kilpailijan ja tajusin, että kuntoni ei ollutkaan hävinnyt mihinkään, vaan armoton vastatuuli teki vain etenemisestä tuskallisen hidasta. Niin minulle kuin muillekin kilpailijoille.

 

 

SBR Triathlon Coach - Päivi Hänninen OPINTOVAPAALLA 

Kyselin eräänä iltana puolisoltani erilaisia kysymyksiä koskien itseäni. Yksi kysymys kuului "Mikä tekee puolisosi onnelliseksi?". Hän vastasi siihen epäröimättä "Kun hän saa toisen hyvälle tuulelle ja iloiseksi". Rakastan työtäni liikunnan parissa juurikin tästä syystä. Saan jakaa liikunnan tuomaa iloa ja hyvää oloa. Olen viimeisen 14 vuoden ajan liikuttanut eritasoisia kuntoilijoita monien eri lajien parissa ja näen selkeästi, ettei tärkeintä ole tavoite suoritus vaan matka sinne. Kun matka tuo mukanaan onnistumisia, hyvää oloa, uusia ystäviä ja positiivista energiaa, haluamme jatkaa tätä matkaa loputtomasti.   

Kerro taustasi (kilpa)urheilijana
Olen saavuttanut maalilinjan kolmella täydenmatkan triathlonilla sekä viidellätoista maratonilla. Uinti, pyöräily ja juoksu ovat saaneet minut ylittämään itseni lukemattomia kertoja ja ovat antaneet minulle mahdollisuuden oppia tuntemaan itseni uudella tavalla. Olet niin vahva kuin uskot itsesi olevan -tähän minä uskon.

Rakkain urheiluun liittyvä muistosi
Rakkaimmat urheiluun liittyvät muistoni ovat ehdottomasti treeni- ja kisamatkat asiakkaiden ja treenikavereiden kanssa. Olen erityisen rakastunut vuoristossa pyöräilyyn; sitä voimaannuttavaa ja vapauttavaa tunnetta, joka syntyy noustuasi tuhansien metrien korkeuteen vuoren huipulle ja katsoessasi sieltä alas ei voi selittää, se on itse koettava.

Sillä hetkellä uskoni urheilijana oli koetuksella kun...
Kun ymmärsin kuinka haastavaa oli yhdistää liikunta työnä ja harrastuksena. Onnekseni olen löytänyt tähän keinot ja voin nauttia parhaasta työstä ja mahtavista harrastuksista!